• Početna>
  • Vesti>

N. Đurić: Rigorozne policijske mere radi veće bezbednosti građana

Policija će u narednom periodu  sprovesti rigorozne mere u cilju podizanja strepena bezbednosti građana na javnim mestima, izjavio je gostujući u emisiji „U centru pažnje“ Radio Kosovske Mitrovice  regionalni direktor kosovske policije za  sever Nenad Đurić.

On je posebno naglasio da će biti i racija jer nakon ovog poslednjeg incidenta u glavnoj gradskoj ulici, u Kosovskoj Mitrovici, jasno je da  veliki broj ljudi poseduje oružje bez dozvole.

„Racija mora biti zakonski pokrivena odlukom nadležnog tužilaštva  jer se vrše istražne radnje. Racija će biti, to vam čvrsto obećavam i svim građanima, posebno onim koji izlaze po lokalima,  mogu da kažem da će biti kontrolisani“, podvukao je Đurić  ali i naglasio da to neće biti represivne mere koje nisu u duhu demokratskog društva.

Nakon  incidenta koji se početkom leta dogodio u Zvečanu, u kome je Nikola Anđelković izgubio život, skupštine opština Kosovska Mitrovica i Zvečan donele su odluku o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Ova odluka se, kaže Đurić delimično poštuje.

„Odluku je donela lokalna samouprava i ona mora i da vodi računa o njenom sprovođenju. Nipošto ne želim da prebacujem odgovornost ali tako je zakonski propisano a policija je tu da pomogne svima, ne samo lokalnoj samoupravi, već svima koji imaju dobre volje  da bezbednost građana bude podignuta na viši nivo. Ipak, najveća odgovornost jeste na vlasnicima lokala koji odluku treba da poštuju“, rekao je Đurić.

Govoreći o opštoj bezbednosnoj situaciji, Đurić je ocenio da je i pored sporadičnih incidenata, trenutno situacija zadovoljavajuća.

Što se tiče saobraćajnih gužvi u Kosovskoj Mitrovici koje su u poslednje vreme zbog mnogobrojnih radova i početka školske godine intenzivirane, policija daje sve od sebe da situaciju drži pod kontrolom.

„Kad god pričamo o saobraćaju, ja uvek mogu da kažem jedno te isto. Situacija tu najviše zavisi od kulture i ponašanja vozača“, kaže Đurić i dodaje da se stanje pogoršava usled ustaljene, loše  prakse da se radovi u gradu započnu a ne završe do kraja.

Comments

Pročitaj još