• Početna>
  • Vesti>

Simić zahvalio Tačiju i Mustafi na podršci formiranju ZSO

Predsednik Srpske liste Slavko Simić zahvalio je danas kosovskom premijeru Isi Mustafi i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju što su, kako je naveo, uprkos otporu dela albanske zajednice na KiM, konačno smogli hrabrosti da javno podrže proces uspostavljanja ZSO i početak rada Upravljačkog tima, navedeno je u saopštenju.

Simić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da koalicioni sporazum između Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova i Srpske liste počinje da se realizuje.

Simić je izjavio da podržava početak rada Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i izrazio nadu da će ZSO uskoro biti formirana.

Simić, koji je i šef poslaničkog kluba Srpske liste u kosovskoj skupštini, podsetio je da se šest najvažnijih tačaka Briselskog sporazuma upravo odnose na uspostavljanje ZSO.

Novi Upravljački tim za uspostavljanje ZSO predstavljen je prvi put javnosti u četvrtak u Briselu. U njemu su pored dvojice starih (Igor Kalamar i Dejan Radojković) i dva nova člana Vinka Radosavljević i Svetislav Durlević.

Comments

Pročitaj još