Upravni sud u Nišu presudio u korist policajaca sa KiM

Upravni sud Republike Srbije odeljenje u Nišu, poništio je rešenje Žalbene komisije Vlade Srbije o penzionisanju devedeset sedmoro pripadnika MUP-a Srbije sa teritorije AP KiM.

Ovo je druga presuda upravnog suda kojom se poništava rešenje Žalbene komisije Vlade Republike Srbije o nezakonitom prestanku radnog odnosa pripadnika MUP-a sa Kosova i Metohije.

„Ova presuda samo dokazuje da su MUP Srbije i Žalbena komisija Vlade Republike Srbije postupili nezakonito prilikom donošenja rešenja o prestanku radnog odnosa pripadnika MUP-a Srbije koji žive na području Kosova i Metohije“, kaže za RTV Puls advokat i pravni zastupnik oštečenih Vasilije Arsić.

Arsić naglašava da procedura nalaže da Žalbena komisija mora u roku od mesec dana da donese novo rešenje, imajući u vidu da Upravni sud već dva puta poništava njihovu odluku.

“Ukoliko se iscrpe sve pravne mogućnosti, krajna istanca je tužba Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog nepoštovanja sudskih odluka i različitosti u tumačenju zakonskih odredbi”, ističe Arsić.

Inače, krajem 2013. godine, oko 1200 policajca i radnika MUP-a na Kosovu i Metohiji penzionisano je Uredbom Vlade Srbije, a nakon Briselskog sporazuma o bezbednosnim strukturama.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još