• Početna>
  • Vesti>

Ðurić poručio Prištini – ne krijte se iza Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poručio je večeras iz Gračanice albanskim političarima u Prištini da se ne kriju iza poslanika Srpske liste i da na njih na kukavički način ne prebacuju odgovornost za ishod današnje sednice parlamenta na čijem je dnevnom redu bio predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

“Ono što bih mogao da posavetujem političke predstavnike kosovskih Albanaca u Prištini, to je da bi trebalo da sednu da razgovaraju sa predstavnicima kosovskih Srba o tome na koji način će da ispune odredbe koalicionih sporazuma koje su sami potpisivali sa njima, na koji način će da izađu u susret brojnim potrebama i zahtevima”, rekao je Ðurić novinarima.

Ðurić je objasnio da je odluka poslanika Srpske liste da ne prisustvuju današnjoj sednici parlamenta u Prištini uslovljena odsustvom dijaloga sa srpskim predstavnicima, odsustvom ispunjavanja odredbi koalicionog sporazuma, odsustvom normalnog odnosa u kojem neće biti svakodnevnih provokacija Prištine u odnosu na predstavnike srpske zajednice.

“Deluje kukavički da se jedna ogromna politička grupa stranaka, koja čini ubedljivu većinu u vladi i ubedljivu većinu u parlamentu, sakriva iza jedne male grupe poslanika srpske zajednice, koju čini deset ljudi, što je manje od deset odsto od ukupnog broja poslanika”, konstatovao je Ðurić.

“Sedite razgovarajte sa tim ljudima, ispunite im ono što im niste ispunili, a obavezali ste se, pa će možda i njihov stav biti drugačiji. Ne terajte ih da rade ono što će biti u suprotnosti sa opštim stavom srpskog naroda na KiM po pitanju statusa i tome slično”, rekao je Ðurić.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još