Stojanović: Ne odustajemo od povratka u Mušutište

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio postavljanje bilborda u Mušutištu i pozvao sve nadležne organe da osude i reaguju na ovakav postupak Albanaca.

„Uprkos činjenici da su tim postupkom želeli da nas uplaše i pokažu da Srbi nisu dobrodošli u Mušutište, mi ne odustajemo i trudićemo se da obezbedimo uslove za povratak Srba u tom mestu“, istakao je Stojanović.

On je dodao da će hramovna slava 28.avgusta u tom mestu biti obeležena, kako je i planirano i pozvao sve na uzdržanost.

„Hramovnu slavu u Mušutištu obeležićemo kako je planirano, teren smo pre par dana pripremili i ja ću prvi biti tamo. Pozivam nadležne organe da osiguraju bezbednost kao i albanske političare da javno iznesu svoj stav o ovom događaju“, naglasio je Stojanović na današnjoj konferenciji za novinare.

Za one porodice koje su se izjasnile da žele da se vrate u Mušutište, prema rečima Stojanovića, u septembru počinje izgradnja deset kuća kao što je i dogovoreno.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."