• Početna>
  • Vesti>

Vladika Teodosije osudio pokušaj skrnavljenja džamije u opštini Gnjilane

Episkop Raško-prizrenski Teodosije juče je u pismu upućenom kosovskom muftiji  Naimu Trnavi najoštrije osudio incident u selu Velikince kod Gnjilana gde je jedna osoba srpske nacionalnosti oštetila minaret na džamiji Islamske zajednice Kosova, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Eparhije Raško – prizrenske.

Vladika Teodosije je preneo izraze žaljenja članovima Islamske zajednice koji su povređeni ovim nerazumnim i vandalskim činom. Prema informacijama do kojih je došla Eparhija Raško-prizrenska počinilac je psihički nestabilna osoba koja je prema izjavi predstavnika Kosovske policije bila pod dejstvom narkotika.

“Srpska Pravoslavna Crkva izražava iskreno uverenje da ovaj izolovani incident neće narušiti komšijske odnose između muslimana i hrišćana u ovom kraju”, stoji u saopštenju.

Episkop Teodosije pridružio se apelu muftije Trnave da organi bezbednosti treba da preduzmu sve mere kako bi svi verski objekti bili adekvatno zaštićeni, izražavajući iskrenu posvećenost izgradnji društva zasnovanog na toleranciji i poštovanju među svim zajednicama, navodi se u saopštenju.

 

Comments

Pročitaj još