Početak radova i zatvaranje mosta na Ibru u nedelju

Radovi na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici trebalo bi da počnu u nedelju, najavili su  nadležni posle jučerašnjeg sastanka u Beogradu na kome je i to bila jedna od tema.  Briselskim sporazumom iz avgusta prošle godine predviđena je njegova rekonstrukcija i rekonstrukcija glavne gradske ulice u severnom delu Mitrovice. Predstavnici Srba sa Kosova kažu da će sve biti urađeno tako da bezbednost građana bude na prvom mestu.

“Naći ćemo najbolje moguće rešenje, sa svim dobronamernim ljudima koji žele da reše saobraćajnu komunikaciju u samom gradu”, kaže predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.On dodaje da građani treba da se raduju jer će dobiti šetališnu zonu, a to je, ističe, nešto što zaslužuju da imaju.

Predstavnici Srba tvrde da početak radova na mostu preko Ibra nije bio uslov da međunarodna zajednica izvrši pritisak na vlasti u Prištini da sprovedu sporazum o Zajednici srpskih opština. Kažu da primena tog sporazuma kasni zbog unutrašnjih političkih problema u Prištini.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."