GI SDP hoće oslobađajuću presudu za Ivanovića

Građanska inicijativa SDP-Oliver Ivanović očekuje da se na zakazanim ročištima Apelacionog suda, u sudskom postupku koji se vodi protiv našeg lidera, dokaže njegova nevinost. Kao i u proteklom periodu, pružamo punu podršku gospodinu Ivanoviću i sa nestrpljenjem očekujemo ročišta koja su zakazana za kraj meseca septembra i početak oktobra. Naglašavamo, da i pored apsolutne uverenosti da se protiv Olivera Ivanovića vodi politički postupak, gajimo nadu da će preovladati razum i dokazi, koji idu u prilog apsolutnoj nevinosti gospodina Ivanovića u slučaju za koji je prvostepeno osudjen na devet godina zatvora,kaže se u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

Podsećaju javnost da su i svedoci tužilaštva govorili u njegovu korist, a na Apelacionom sudu je da donese pravednu i pravičnu presudu. Bez namere da utiču na sudski postupak, žele oslobađajuću presudu, koja bi značila, da se na Kosovu i Metohiju poštuje pravo i da se neko ne osuđuje, samo zato što je pripadnik određene nacije.

Njegovi patrijske kolege, ostaju ujedinjeni i spremni za povratak  lidera iz zatvora, u kome se neopravdano nalazi duže od dve i po godine. Zahvaljuju se na podršci svima koji nisu zaboravili Olivera Ivanovića i čitav njegov rad, koji je posvećen izgradnji mira i stabilnosti na ovom prostoru. Ali i  medijima, koji prate dešavanja u procesu protiv Olivera Ivanovića.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."