Penjački kamp “Berim 2016.” u Ibarskom Kolašinu

Ovog leta Outdoor In je spremio još jednu avanturu u Ibarskom Kolašinu – penjački kamp “Berim 2016”.
Letnji penjački kamp “BERIM 2016” će se organizovati u podnožju Berima na Mokroj Gori u opštini Zubin Potok, u periodu 29-31. jul 2016.g. Kamp će okupiti mlade sa Kosova starosne dobi od 16. do 24. godine, saopštili su organizatori.

Tokom kampa učesnici će imati prilike da uče osnovne tehnike i veštine slobodnog penjanja na pripremljenim penjačkim smerovima na stenama Berima. Pored toga, učesnici će imati mogućnost da se oprobaju i u penjanju na mini Via Ferrati koja je posebno napravljena za učesnike ovog kampa. Tokom kampa biće organizovana planinarska tura do vrhova Mokre gore kao i MTB vožnja do jezera Gazivode. Večernji časovi su predviđeni za opuštanje uz muziku i logorsku vatru.

Organizatori su obezbedili iskusnog instruktora penjanja i svu potrebnu opremu a od učesnika se očekuje da ponesu sportsku odeću i obuću.

Učešće na kampu je besplatno a smeštaj i hrana biće organizovani na kampu “Berim”. Učesnici će biti smešteni u šatorima koje će obezbediti organizator. Organizator je takođe obezbedio prevoz učesnika od Zubinog Potoka do kampa Berim i nazad.

Više informacija o ovom događaju i kako se prijaviti može se naći na Facebook stranici Outdoor In.

Letnji kamp se organizuje u okviru projekta “Climbing together” koji realizuje Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER), Outdoor In i NGO Marimangat, a koji je finansijski podržan od strane UNDP-a.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."