Tradicionalna vidovdanska dodela diploma

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, tradicionalno je održana Vidovdanska svečanost povodom dodele diploma svršenim studentima. Od prošle dodele diploma, za dan Svetog Save, diplomiralo je 55 studenta na master akademskim studijama i 60 na osnovnim studijama.
„Vi imate mnogo posla pred sobom i razumemo vaše dileme i očekivanja. Vidovdan i Kosovo su velika tragedija ali i inspiracija da služimo miru i razvoju. Srećan vam Vidovdan, srećne diplome, srećan vam put u profesiju“, rekao je dekan fakulteta prof.dr Branko Jovanović prilikom obraćanja.
U ime diplomiranih studenata obratila se Jelena Jevtić, rekavši da je ovo veoma važan danza sve studente.

„Nakon svih svih teškoća u kojima smo studirali i okolnostima na koje smo nailazili, a koje i nisu baš bile idealne, konačno došli do željenog cilja. I pored svih prepreka koje bi nas na trenutke pokolebale, neizmerna podrška naših prefesora nam nije dozvolila da posustanemo. Zbog toga želim da vam se srdačno zahvalim. Drage kolege i koleginice, čestitam vam, i želim da ne zaboravite odgovornost koju ova diploma nosi“, istakla je Jelena.
Diplomac na odseku istorije umetnosti Dimitrije Borotović kaže da je uložio mnogo truda, rada i odricanja, kako bi ispunio željeni cilj.
Povodom svečanosti organizovan je prigodan kulturno-umetnički program.

Comments

Pročitaj još