Bajk rok misija: U KM stiglo oko 600 motora

Jubilarna deseta „Bajk rok misija“ održava se večeras u Kosovskoj Mitrovici. Organizatori su moto -klubovi „Harley- Davidson“ (Beograd), „Čivija“ (Šabac) i „028“ (Kosovska Mitrovica).

Prema rečima Dušana Stankovića iz „Harley- Davidsona“, za sada je u Kosovsku Mitrovicu stiglo oko 600 motora iz Srbije, Austrije, Nemačke, Rusije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Italije…

„Došli smo da damo podršku braći na Kosovu. Uvek smo dobrodošli, uvek dobro dočekani i nama to daje elan za nastavak misije. Najvažnijeje da smo došli i da smo uvek uz svoj narod“, kaže Stanković.

Govoreći o manjem broju pristiglih motora nego prethodnih godina, on kaže da je razlog u održavanju skupova u drugim gradovima, ali i finansije.

I ove godine, „Bajk rok misija“ ima humanitarni karakter. Bajkeri će sutra podeliti majice deci sa  invaliditetom iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovki božur“.

Desanka Stanković iz Šapca ima 85 godina, ali je to nije sprečilo da sedne na unukov motor i sedmi put dođe na Bajk rok misiju.

„Volim da dođem, jer su se moja deca ovde rodila. Volim motore, jer ih i moja deca vole. Nije mi bilo teško da dodđem. Kad nešto voliš, ništa nije teško“, kaže Desanka.

Kako kažu organizatori, deo bajkera  ostaće u Kosovkoj Mitrovici  zbog postavljanja spomenika knezu Lazaru.

U muzičkom delu programa večeras će nastupiti  R.U.Lj.A iz Raške i Predigra iz Šapca.  Logističku podršku „Bajk rok misiji“ dala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

Comments

Pročitaj još