• Početna>
  • Vesti>

Produženje pritvora za 30 dana četvorici Srba – drakonska mera

Drakonsko produženje pritvora za 30 dana četvorici Srba koji su privedeni 20. juna pri povratku sa seoske slave na putu Klina – Peć žalosna je potvrda da za srpski narod na Kosovu i Metohiji nema pravde, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i  Metohiju.

U saopštenju se dalje navodi da su privedeni   žrtve   orkestriranog   incidenta,   prilikom   kojeg   su   na   verski   praznik provocirani   i   vređani,   a   potom   je   njihova   iznuđena   reakcija   tretirana   kao   najgori kriminalni prestup.

“ Ovo pravno nasilje događa se pred očima čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i apelujemo   na   sve   koji   su   uključeni   u   ovaj   postupak   da   još   jednom  dobro   razmisle   o posledicama   koje   ovo   otvoreno   antisrpsko   legitimisinje   pravosudnih   organa   može imati.  Kancelarija za Kosovo i Metohiju će Marku Lukiću, Srđanu Stošiću, Nenadu Rakiću iBojanu Tomiću pružiti svu potrebnu pravnu i političku podršku kako bi se što našli na slobodi”, stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još