Odluke o “Trepči” ne mogu biti jednostrane

Odluke o sudbini RHMK „Trepča“ ne mogu se donositi jednostrano i bez uvažavanja činjenice da se njegovi najvažniji kapaciteti nalaze na terotoriji opština sa srpskom većinom, ocenjeno je na sastanku predstavnika šest većinski srpskih opština i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Predstavnici lokalnih samouprava opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Gračanica i Novo Brdo istakli su na danas održanom sastanku u Zvečanu  da „Trepča“ ima strateški značaj za opstanak i prosperitet srpskog naroda u pokrajini.

„Predstavnici lokalnih samouprava konstatovali su da su, osim rudnika na severu Kosova i Metohije čije se rudno telo najvećim delom prostire kroz centralnu Srbiju, za srpski narod i njegove političke predstavnike podjednako važna i rudna nalazišta Novo Brdo, Ajvalija i Kišnica koja se nalaze na prostoru opština Novo Brdo i Gračanica“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, pokrajinski ministar za lokalnu samoupravu Ljubomir Marić, generalni direktor „Trepče“ Jovan Dimkić i predsednici šest opština, koji su, kako se navodi u saopštenju, Vladi Srbije i politici očuvanja i daljeg unapređenja kombinata „Trepča“  pružili punu podršku.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."