Izabrani najbolji Cvrkutani

U Domu kulture „Trepča“ u Zvečanu izvođenjem 15 kompozicija, završeno je prvo veče festivala dečije zabavne muzike “Cvrkuti sa Ibra”. Petnaest mališana uzrasta od I do IV razreda osnovnih škola iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Pirilužja večeras je sijalo na sceni. Žiri je, I pored jake konkurencije, odlučio da prvo mesto pripadne Danilu Spiriću, koji je izveo pesmu „Jedinica“. Drugo mesto sa pesmom „Milice“ osvojio je Novak Đorđević, koji je ujedno proglašen i za najboljeg izvođača po oceni publike. Treće mesto žiri je dodelio duetu koji čine Strahinja Gvozdić i Anastasija Popović, a koji se predstavio pesmom „Mi smo srećna porodica“. Nagradu za najbolju muziku dobio je Blagoje Radojević, kompozitor pesme „Eh, te bebe“. Najbolji tekst “Breza I hrast” potpisala je Vesna Martić. Nagrada za najbolji aranžman otišla je u ruke Petra Rakića, za pesmu “Seka žirafa slavi rođendan”.

Pobednik festivala Danilo Spirić kaže da nije očekivao I nagradu.

“U početku sam se uplašio zbog treme. Mama I tata su mi pomogli I pesmu sam spremio za kratko vreme. Nastaviću da pevam. Pevanje mi je u srcu”, kaže Danilo.

Drugoplasirani Novak Đorđević kaže da je priprema za festival bila duga I teška.

“Spremao sam se dva I po meseca. Mislim da sam zaslužio drugo mesto. Pomogli su mi mama I tata”, kaže Novak I dodaje da mu nagrade žirija I publike znače jednako.

Producent festivala Petar Rakić kaže da je za njega zadovoljstvo samo održavanje festivala.

“Dečija radost je naša radost. Svake godine imamo talente, otkrivamo ih I mislim da se to I čuje. Možda nisu osvojili nagrade, ali to nema veze. Pobedila je muzika. Pobednik je svako dete koje izađe pred mikrofon”, kaže Rakić.

Ispred organizatora festival, Ustanove za sport, omladinu I specijalizovane usluge, direktor Petar Trajković u obraćanju je istakao da su rezultati zadovoljavajući.

“Možemo da pohvalimo Muzičku školu “Miodrag Vasiljević” jer iznedrava neke nove klince koji će se baviti zabavnom muzikom. Učinićemo sve da festival postane perjanica zabavne muzike na Kosovu I Metohiji”, istakao je Trajković.

Cilj opštine Kosovska Mitrovica je da deca odrastu u zdravom okruženju, poručio je ispred pokrovitelja Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica predsednik Aleksandar Spirić.

“Bitno je da okupljamo što više mališana i da se čuva tradicija našeg podneblja”, kaže Spirić.

Druge večeri festivala u Domu culture “Trepča” u Zvečanu od 18 časova nastipiće 15 izvođača u starijoj, Tini kategoriji.

 

Comments

Pročitaj još