Biciklistička manifestacija održana na Mokroj Gori

U cilju promocije brdskog biciklizma kao novog turističkog proizvoda u Ibarskom Kolašinu, protekle nedelje, Institut za teritorijalni ekonomski razvoj – InTER, Biciklističko udruženje „Točak“ iz Kosovske Mitrovice i Outdoor In, organizovali su jedinstvenu biciklističku manifestaciju “Mokra Gora MTB Downhill“, u kojoj je učestvovalo 40 biciklista sa severa Kosova i Metohije.
Nakon kraćeg pešačenja, učesnici su se uputili od Previje ka Mokroj Gori i krajnjem cilju, vrhu Berim. Zbog obilne kiše magle i vetra učesnici nisu mogli da uživaju u pogledu sa jednog od najlepših vrhova Mokre Gore, ali loše vreme nije umanjilo draž manifestacije, jer je pred učesnicima bio nesvakidašnji izazov – spust dužine 15 km. Nesebičnu pomoć u organizaciji InTeru su pružili Biciklističko udruženje “Točak” iz Kosovske Mitrovice, Dom zdravlja I Policijska stanica Zubin Potok, i Kolašin prevoz. Medijski pokrovitelji događaja su Radio Kosovska Mitrovica I TV Most.
Podsetimo, manifestacija “Mokra Gora MTB Downhill” organizovana je u okviru projekta “Hajde da radimo turizam zajedno” koji realizuje InTER a finansira Ambasada Finske.

20160612_115816

Comments

Pročitaj još