Suvi Do: Opljačkano šest porodica

U Suvom Dolu kod Lipljana je tokom prošle noći opljačkano 6 porodica, pet srpskih i jedna albanska, potvrdio je za RTV Kim meštanin Živojin Nastić.

Živojinu Nastiću iz Suvog Dola je prošle noći ukradena prikolica za automobil, agregat, dve torbe sa alatom, a opljačkana su i njegova dva brata Gradimir i Vesimir Nastić.

“Jednom bratu su odneli dve koze, dva jareta i alat, drugom bratu su odneli agregat. Ukupna vrednost svega što su odneli je oko 6 hiljada evra. Albancu su ukrali kravu i tele, a još jednom komšiji Srbinu dve bicikle. Mom kolegi Piriću su samo obili kuću, ali hvala Bogu, nisu odneli ništa“, kaže Nastić.

Opljačkane porodice su slučaj prijavile Policiji Kosova. Međutim, Nastić ne veruje da će rešiti slučaj.

“Šta će policija? Šta može policija kada nema zakona? I oni sami kažu da nema zakona, kažu da iako ih uhvate i odvedu tamo, oni ih puste, niko ih ne osudi zato i haraju“, kaže Nastić, ističući da su se krađe dešavale i ranijih godina.

Od Policije u Gračanici nismo uspeli da dobijemo informacije o krađi u Suvom Dolu.

Komandir stanice u Gračanici Bratislav Trajković za RTV Kim nije želeo da komentariše ovaj slučaj pošto se, kako kaže, nalazi na godišnjem odmoru, a dežurni policajci u Gračanici su takođe odbili da nam daju bilo kakvu informaciju o pomenutoj krađi.

Izvor: Radio KIM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."