Karabinjeri pomažu KBC Kosovska Mitrovica

Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica Karabinjeri su danas uručili pomoć u vidu sanitetskog materijala i medicinskih aparata.

Pomoć je ispred donatora uručio komandant Paolo Koleto, koji je tom prilikom istakao da pomažući KBC, Karabinjeri pomažu ceo narod na ovom prostoru.

„Ovde smo četiri godine i obavljamo dužnost u oba dela grada. Ovu bolnicu smo prepoznali kao nekog ko pruža usluge velikom broju stanovnika. Ovako pomažemo svim stanovnicima“, kaže Koleto.

Zemenik direktora KBC-a Zlatan Elek ističe da ovo nije prvi put da Karabinjeri pomažu ovu ustanovu,  ali da je ova pomoć jedna od najznačajnijih.

„Zahvaljujem se u ime uprave KBC-a, zaposlednih i pacijenata kojima će ova pomoć biti na usluzi. Nadam se da će ova saradnja ići uzlaznom putanjom“, rekao je Elek i podsetio da nivo zdrasvstvene zaštite mora biti podignut na još viši nivo, s obzirom na to da je ova ustanova nedavno postala KBC.

Karabinjeri su donirali defibrilator, EKG aparat, izvesnu količina sanitetskog materijala, preko 1000 posteljina, špriceve za insulinsku terapiju, imobilizaciona sredstva itd.

Comments

Pročitaj još