Izabran novi predsednik SO Severna Mitrovica

Većinom glasova odbornika Skupštine opštine Severna Mitrovica danas je sa mesta predsednika smenjena Ksenija Božović iz GI SDP. Za novog predsednika izabran je Dejan Gurešić. Nepoverenje dosadašnjoj predsedavajućoj iskazalo je 11 odbornika, koliko je glasalo I za novoizabranoh predsednika. Odbornici albanske I bošnjačke zajednice ostali su uzdržani. Jedna od tačaka dnevnog reda bila je I bezbednosna situacija.  nNa sednici Skupštine bilo je reči I o  političko-bezbednosnoj situaciji.Vršilac dužnosti komandira policijske stanice Mitrovica Sever Goran Živković istakao je da je situacija u prvih pet meseci zadovoljavajuća, kao I da je broj registrovanioh slučajeva u padu. Sa druge strane, Živković smatra da mora postojati opreznost u narednom periodu, jer se ne znaju detalji pregovora oko otvaranja glavnog ibarskog mosta I izbođenja radova u naselju Brđani.

Takođe, na sednici su odbornici Igor Simić, Milan Kosovac I Dejan Gurešić  obavestili odbornike da od danas nisu članovi GI SDP, već samostalni odbornici , I istakli da gradonačelnik Goran Rakić ima njihovu punu podršku.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."