• Početna>
  • Vesti>

Nova kuhinja Dečjem obdaništu “Lane”, kontejneri Korilju

Zvečan- Ambasador Sjedinjenih Američkih država na Kosovu, Greg Delavi I direktor misije Američke agencije za međunaordni razvoj na Kosovu Džejms Houp, tokom današnje posete Zvečanu, opštini na severu Kosova, susreli su se sa gradonačelnikom Vučinom Jankoviće, I obišli dve lokacije na kojima su sprovedeni projekti kroz USAIDov program Unapredimo Kosovo zajedno vrednosti 76. 741 američkih dolara.
Oni su svečano otvorili kuhinju u Dečjem vrtiću “Lane” I prisustvovali zvaničnoj isporuci kontejnera za odlaganje smeća u selu Korilje.
Ova podrška I pomoć puno znači za samu opštinu i sve građane na teritoriji opštine, rekao je gradonačelnik Vučina Janković I zahvalio se ambasadi SAD i USAIDu jer su našli razumevanje za potrebe opštine. “U prethodnom periodu, oni su dosta uložili na području ove opštine .Bezbednost i zdravlje dece su nam uvek na prvom mestu, a drugi projekat usko je vezan za zaštitu životne sredine” – rekao je gradonačelnik Zvečana.

“Bilo je veliko zadovoljstvo videti presrećna lica male dece koja su sa svojim nastavnicima igrali I pevali u prijatnijoj atmosferi u prisustvu npovih igračaka, nove kuhinje, I zadovoljstvo mi je das mo usplei da Opštini Zvečan pomognemo u realizaciji tako jednog bitnog projekta,a to je obezbeđenje boljih uslova za rad, život I zdravlje same dece” – rekao je ambasador Greg Delavi u Zvečanu.
Donacija kontejnera je možda simbolična investicija ali jako bitna za same građane jer unapređuje njihov život u velikoj meri. Naš cilj je da unapredimo život svih građana na Kosovu I dragon am je das mo u tome imali partnera kao što je gradonačelnik Zvečana Vučina janković, rekao je američki ambassador.
USAIDov program Unapredimo Kosovo zajedno osmišljen je s ciljem da se poboljša konstruktivna međuetnička saradnja I interakcija između manjinskih I većinskih zajednica na Kosovu, što je kako navode od suštinskog značaja tza bezbednost I stabilnost regiona.

Comments

Pročitaj još