• Početna>
  • Vesti>

Pobednici konkursa “Krv život znači” na prijemu u Privremenom organu opštine KM

Pobednicima literarnog i likovnog konkursa „Krv život znači“ danas je u Kosovskoj Mitrovici priređen prijem kod predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Prethodno su u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ učenicima sa najboljim radovima dodeljene prigodne nagrade.

Konkurs je organizovan u sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, a pored učenika, prisutni su bili i sekretar Crvenog krsta Saša Nikolić i volonteri, kao i profesor srpskog jezika Nikola Pačariz, dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi.

Čestitajući učenicima na uspehu, Spirić je rekao da je uloga Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici velika, i istakao da je za sveobuhvatni  napredak nužno angažovanje mladih ljudi.

„Ovo je pravi pokazatelj da je perspektiva u rukama mladih. Humanost koju ste iskazali kroz stvaralaštvo, dokaz je da Crveni krst ima značajnu ulogu ne samo u onim momentima kada je njihova podrška potrebna, već u svakodnevnici“, kaže Spirić.

Sara Đuric učenica je četvrtog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“. Kvalitet njenog rada prepoznat je i van Kosovske Mitrovice. Na republičkoj smotri u Beogradu nen rad osvojio je drugo mesto.

„Pisala sam o dečaku koji je bolestan i kome je bila potrebna pomoć. Na kraju je ozdravio. Pisala sam sa puno ljubavi, ali se nisam nadala nagradi“, kaže Sara.

Sekretar Crvenog krsta Saša Nikolic čestitao je prisutnima na osvojenim nagradama i pozvao ih da postanu deo porodice volontera Crvenog krsta.

„Ja se nadam da će neko od ovih mladih ljudi sutra biti i volonter. U Crvenom krstu volonteri nauče mnogo dobrih stvari, koje kasnije pomažu u poslu“, ističe Nikolić.

Profesor Pačariz u sredu će krv dati 75 put. On ističe da treba nastaviti sa obeležavanjem Nedelje Crvenog krsta i  truditi se da budemo humani i kada nisu u toku manifestacije ovog tipa.

„Zajednički ćemo se potruditi da proširimo ovu akciju, i da ubedimo i starije da treba biti human i pomoći ljudima nekom svojim idejom, gestom, pa čak i smeškom“, navodi Pačariz.

Naredna aktivnost u okviru Nedelje Crvenog krsta je Crtanje na asfaltu i biće održana u utorak, 10. maja od 15 časova, u saradnji sa Predškolskom ustanovom Danica Jaramaz.

Akcija doborovoljnog davanja krvi planirana je za sredu, 11. maj na odeljenju transfuzije KBC Kosovska Mitrovica u periodu 9 – 13 časova, dok će kviz “Šta znaš o Crvenom krstu” biće održan u petak, 13. maja.

Comments

Pročitaj još