• Početna>
  • Vesti>

Proglašeni pobednici okružne smotre recitatora “Pesniče naroda mog”

KOSOVSKA MITROVICA – Pobednici okružne smotre recitatora “Pesniče naroda mog” održane danas u Kosovskoj Mitrovici , koji su se plasirali na predstojeće republičko takmičenje u Valjevu su Andrija Jevtić iz Gimnazije Kosovska Mitrovica, Miloš Šapić I David Marković iz OŠ”Vuk Karadžić” Zvečan.

Na cetvoročlanom žiriju u sastavu Marija Miljković, Milan Mihajlović, Olivera Stević I Zvezdana Perović bio je težak zadatak da odabere one najbolje koji će učestvovati na republičkom takmičenju u Valjevu.

Član žirija Milan Mihajlović istakao je da ćemo u Valjevu imati dostojne predstavnike.

“Želimo im puno uspeha. Posebno želim da istaknem za naredne godine da uz rad nastavnika I roditelja sa decom, svakako treba da potraže savet I od profesora na Fakultetu umetnosti sa dramskog odseka, sa Filozofskog fakulteta gde se uvek na pravi način negovao I čuvao srpski jezik . Vrlo je bitan I izbor pesme odn.trebaju biti odabrane prema uzrastu” – rekao je Mihajlović.

On je naglasio da je izbor ove godine bio itekako dobar I da su ipak nastavnici učinili dosta toga da se u samom nastupu dogode takve promene da je svaka pesma bila adekvatno propraćena I scenski.

Mihajlović je izrazio nadu da će iz godine u godinu ova manifestacija imati još veći efekat, ne samo kod roditelja I nastavnika već I šire publike.

“O tome treba da razmišljaju I organizatori I kulturni poslenici podjednako” – istakao je Mihajlović.

Andrija Jevtić iz Gimnazije Kosovska Mitrovica osvojio je prvo mesto u kategoriji stariji uzrast. Kaže da nije očekivao prvo mesto I trudiće se da u Valjevu što bolje predstavi kako svoju školu I grad, tako I čitavo Kosovo I Metohiju.

“Velika mi je čast I zaista sam iznenađen što sam osvojio prvo mesto. Nisam očekivao da ću zauzeti baš prvo , očekivao sam da budem među najboljima ali prijatno sam iznenađen I zahvalio bih se I žiriju I profesoricama Gimnazije koje su me spremale za takmičenje. Potrudiću se da na najbolji način predstavim I svoju školu I svoj grad I uopšte celo naše Kosovo I Metohiju na republičkoj smotri u Valjevu” – rekao je Jevtić.

Miloš Šapić iz OŠ “Vuk Karadžić” Zvečan osvojio je prvo mesto u kategoriji srednji uzrast. Nada se jednom od prva tri mesta u Valjevu.

“Velika mi je čast da predstavljam moju školu na republičkom takmičenju u Valjevu. Iznenađen, nisam očekivao da ću biti prvi ali desilo se I to. Veoma sam ponosan I zadovoljan I mislim da ću u Valjevu zauzeti barem jedno od prva tri mesta” – rekao je Šapić.

David Marković OŠ “Vuk Karadžić” Zvečan osvojio je prvo mesto u kategoriji mlađi uzrast I takođe se nada dobrom rezultatu na republičkoj smotri recitatora.

“Veoma sam srećan zato što sam osvojio prvo mesto, nadam se da ću u Valjevu biti jedan od boljih” – rekao je Marković.

Diplome I knjige za prvih 5 učenika u kategoriji stariji uzrast I po tri iz kategorija mlađi I srednji uzrast uručila je direktorka gradske biblioteke “Vuk Karadžić” Olivera Stević.

Organizator 48. po redu okružne smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge Kosovska Mitrovica u saradnji sa Gradskom bibliotekom „Vuk Karadžić“ .

Pokrovitelj je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Republička smotra recitatora održaće se 6. I 7.maja u Valjevu.

Tekst i Foto: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još