Đurić osudio napad na kuću srpskog povratnika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio sinoćni oružani napad na kuću srpskog povratnika Žarka Šiljkovića u selu Rudice i zatražio od Prištine da se što pre pronađu počinioci.

Đurić podseća da su srpske porodice u opštini Klina najčešće na meti napada ekstremista i kriminalnih grupa i da je neshvatljivo da policijski organi na Kosovu i Metohiji i međunarodna zajednica do sada nisu uložili adekvatan napor da se kampanja zastrašivanja zaustavi.

“Srbi ne smeju biti glineni golubovi i ne može se žmuriti pred činjenicom da su u mnogim delovima Kosova i Metohije osuđeni na život u strahu, kao nijedna druga nacionalna zajednica u Evropi”, istakao je Đurić, a prenela Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica, koja se stara o vladavini prava na Kosovu i Metohiji, kao i policija, koja je pod kontrolom privremenih institucija samouprave u Prištini, upravo rasvetljavanjem ovakvih slučajeva treba da dokažu da imaju istinsku volju da spreče kampanju zastrašivanja Srba na KiM i stvore uslove za povratak raseljenih.

Comments

Pročitaj još