Radović: Publika zna da oseti pravu emociju

Solo pevač Miloš Radovič održao je večeras koncert starogradske i evergrin zabavne muzike u Mitrovačkom dvoru.

Praćen četvoročlanim ansamblom, Radović je izveo neke od najlepših  starogradskih i evergrin pesama, ali je svoj repertoar obogatio i italijanskim, odnosno grčkim numerama.

Mitrovačka publika, večeras  nešto manje brojna, ali svakako odabrana, umela je da nagradi talenat i umeće ovog mladog baritona, pa se Radović dva puta vraćao na bis.

Za sebe kaže da se godinama trudi da evergrin i tradicionalnu muziku sačuva od zaborava i da im svoj pečat.

„Jedno je biti operski pevač, ali mi moramo da znamo šta smo mi, šta je naša tradicija i tradicionalna muzika. Tu mislim i na evergrin, i na tradicionalnu, izvornu muziku. Potrudio sam se da svih ovih godina skupim najlepše pesme, i  da ih na svoj način interpretiram. Inače, ovo nam je bio dvestoti koncert od kada je počela koncertna sezona koja se zvala „Vino i gitare“, a posle smo odlučili da bude „Pesmom da vam kažem“, rekao je Radović i dodao da publika zna da ceni prave vrednosti.

„Od Prilepa do Subotice gde god da nastupamo, publika peva te pesme. Publika i te kako zna da oseti pravu emociju, i ako između nje i interpretatora nema emocije, onda je propao koncert“, zaključio je Radović.

Miloš Radović završio je Muzičku akademiju u klasi primadone Radmile Bakočević, koja mu je jednom prilikom uputila sledeće reči: “Sinko, šta će tebi mikrofon?”, koje su se nakon večerašnjeg koncerta pokazale tako istinite.

Solistu RTS-a pratilo je četvoročlani ansambl u sastavu: koncert majstor i šef ansambla Aleksandar Radović, violinista Dejan Obradović, klarinetista Zdravko Pavlović i gitarista Milan Marinković.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović istakao je da „ovo što smo večeras doživeli podseća na neka stara dobra vremena“.

„Kosovska Mitrovica je grad sa bogatom kulturnom tradicijom i ima publiku koja je izuzetno obrazovana i zna da ceni program. Mislim da će večeras zažaliti samo oni koji nisu bili. Oni koji su bili u sali, sa velikim oduševljenjem su pratili nešto što zaslužuje najveću ocenu kada je u pitanju kultura, i ovo je primer kako negovati muziku i kulturu danas“, rekao je Radomirović.

Organizaciju koncerta sproveo je Kulturni centar, a pokrovitelj je bio Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još