• Početna>
  • Vesti>

Film “Braća po babine linije” sinoć u Kosovskoj Mitrovici

Premijera filma Radoša Bajića „Braća po babine linije“ održana je večeras u Kosovskoj Mitrovici a publika je bila u prilici da pozdravi neke od glumaca u ovom filmu.

Foto: Radio Kontakt plus

Nakon prve premijere u Kosovskoj Mitrovici Bajić je izjavio da sa posebnom emocijom dolazi na Kosovo i Metohiju i u ovaj grad i da se radi o posebnom doživljaju i da ima osećaj da premijerom na Kosovu čini nešto što se od njega očekuje i istovremeno nešto što je normalno i potrebno.

“Uvek je to tako da imate okolnost da neko želi da vam nešto oduzme, da vam preotme, uzme deo duše, onda imate posebnu motivaciju i posebnu energiju da se tome suprostavite . Mi se suprostavljamo dobrotom jednom normalnošću pa smo želeli da naš film “Braća po babine linije” prikažemo i građanima Mitrovice i KiM,”- rekao je Bajić.

On je dodao da će ovih dana film igrati u Gračanici, Leposaviću, Zubinom Potoku a da su glumci bili u prilici da budu na premijeri večeras u Kosovskoj Mitrovici.

“Srećan sam što sam ovde ponovo, prošle godine smo prikazali film za kralja i otadzbinu. Imam osećanje da činimo pravu stvar,”- rekao je Bajić.

On je podsetio da je oktobra 2006. godine snimljen prvi kadar TV serije “Selo gori a baba se češlja” a da ove godine imaju jubilej i da će u godini jubileja – decenije od početka rada na projektu koji je postao jedna vrsta društvenog fenomena- vraćaju se igranim filmom.

“Prosto da najavim, negde krajem oktobra ove godine na prvom program RTS-a počeće emitovanje 12 novih epizoda petog ciklusa TV serije “Selo gori a baba se česlja”,- kazao je Bajić.

Organizator premijere filma “Braća po babine linije” u Kosovskoj Mitrovici bio je Kulturni centar „Dragica Žarković“ a pokrovitelj Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još