Vučić: Srbija neće ostaviti svoj narod na Kosovu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Leposaviću da Vlada Srbije neće ostaviti svoj narod na Kosovu i Metohiji.

„Samo snažna Srbija može zaštititi interese srpskog naroda na Kosovu I Metohiji”, poručio je premijer.

Obraćajući se prisutnima, Vučić je rekao da se neće dozvoliti otuđivanje Trepče i istakao da će Vlada uvek brinuti o srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“Srbi sa Kosova i Metohije deo su naše države”, rekao je premijer i dodao da nikada neće praviti razliku između građana u centralnoj Srbiji i južnoj pokrajini.

Komentarišući incident u kome su za sada javnosti nepoznate osobe bacile bombe u Zubinom Potoku, on je rekao da ne mogu da ga uplaše da ne dođe na Kosovo I dodao da samo snažna i jaka Srbija može da zaštiti interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Vučić je naveo da onaj ko nije jak u svetu, ko nema dovoljno prijatelja – ni na koji način ne može da zaštiti srpski narod.

On je preneo da je Beograd u dijalogu sa Prištinom od pcocetka insistirao da se u Briselu razgovara o imovini, ali da su neki to sve vreme izbegavali ne želeći da prihvate da to bude jedini način.

„Odbijen je prvi napad na Trepču, kada su želeli da je predstave kao svoju svoju. Pribojavamo se poksusaja u narednom periodu da će doneti poseban zakon kojim bi pretvorili Trepču u javnu svojinu takozvane Republike Kosovo. Mi ćemo insistirati u Briselu, ne vređajući nikoga, ne izgovarajući prevelike reči, jer smo videli kako su se stvari odigravale od tih prevelikih reči, da jasno stavimo do znanja da to nećemo da dopustimo“, poručio je premijer.

On je podvukao da se zna ko je gradio flotaciju, Crnce i Belo Brdo, i ko u njima radi, kao i da to ne može da uzima kome god padne na pamet.

On je istakao da će se vlada prema Trepči ponašati kao prema svim privrednim subjektima u centralnoj Srbiji, te da će uložiti u Trepču i jalovište koje je potrebno.

Dodao je  da će vlada pomoći i Metalurški kombinat u Zvečanu, fabriku baterija, podvukavši da će vlada naći načina da pomogne da srpski narod ostane na svojim ognjištima. Prema njegovim rečima, cilj je da oni ne budu isključivo budžetski korisnici.

On je rekao da Trepča, ako cena cinka krene da raste i bude iznad 2. 000, može više da zarađuje, a time i podigne plate zaposlenima.

Trepča je, kako je podvukao, kičma opstanka našeg naroda na severu i donosi dobro ne samo Leposaviću, Zvečanu, severu Kosova, već celoj Srbiji.

Comments

Pročitaj još