• Početna>
  • Vesti>

Marić: Poseta Vučića KiM pokazatelj da Srbi nisu sami

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije ocenili su da je sutrašnja poseta predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji značajna i da je pokazatelj da zvanični Beograd nikada neće ostaviti Srbe na Kosovu.

Jedan od dvojice srpskih ministara u kosovskoj vladi Ljubomir Marić izjavio je Tanjugu da je Vučićeva poseta poruka da su Vlada Srbije i zvanični Beograd, adresa koja garantuje opstanak Srbima na Kosovu i Metohiji.

Marić je ocenio da podrška Srbima na Kosovu od strane Vlade Srbije nije ni za milimetar opala već je sve veća i sve jača i da je ova Vlada Srbije daleko više prisutna na terenu, da mnogo više ulaže nego što je to bio slučaj ranije.

Jednostavno to je poruka da i naši univerziteti i naši zdravstveni centri i privredni subjekti poput Trepče, svi radnici i rudari nikada neće biti ostavljeni, da se i o njima misli kao o svakom drugom garđaninu bilo kog dela centralne Srbije, rekao je Marić komentarišući dolazak premijera na sever Kosova.

Bez Vlade Srbije nema nade za ovaj narod i prisustvo premijera nama mnogo znači, jer je to jedna važna poruka da ovaj narod ostaje deo Srbije kao neko ko nikada neće biti napušten, kazao je Marić.

Poseta premijera je veoma važna i značajna ne samo za Srbe već i za sve narode koji  žive na KiM, ocenio je u saopštenju dostavljenom Tanjugu predsednik Srpske liste Slavko Simić.

Ova poseta će dati dodatni podsticaj učvršćivanju  mira, stabilnosti i jedinstva srpskog naroda.

Ona je jasan pokazatelj njegove  brige, požrtvovanja i poštovanja prema srpskom narodu na KiM, navodi u saopštenju Simić.

Simić dodaje da je jasna premijerova borba i odlučnost da stvori jaku osnovu za budućnost kosovskim Srbima i da je jasno da je uspeo ono što drugi pre njega nisu, a to je da poslednje tri godine snažno politički i ekonomski pozicionira Srbiju i poboljša imidz Srbije u međunarodnim političkim krugovima.

“Zato srpski narod na KiM sa ponosom treba da dočeka svog predsednika Vlade jer ovo je upravo prilika da svi zajedno pokažemo da Vučić ima snažnu podršku upravo od onih o čijoj budućnosti se odlučivalo”, navodi na kraju saopštenja predsednik Srpske liste.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i članovi Vlade Republike Srbije boraviće sutra na severu Kosova.

Oni će posetu početi u 8,00 sati obilaskom pogona Trepča flotacije u Leposaviću, a potom će obići Zvečan, Kosovsku Mitrovicu i Zubin Potok.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još