• Početna>
  • Vesti>

Učenici sa severa Kosova takmiče se za najboljeg modelara

Takmičenje učenika osnovnih škola sa severa Kosova iz tehničkog I informatičkog obrazovanja biće održano sutra u Zvečanu.

Takmičenje pod nazivom “Naučno – tehničko stvaralaštvo” održava se u OŠ. “Vuk Karadžić” sa početkom u 9h, i obuhvata teorijski i praktični deo.

“Sve škole sa severa Kosova su zastupljene na takmičenju i imaju svoje predstavnike. To je ono što raduje i ohrabruje, jer učenici pokazuju interesovanje za naučno – tehničko stvaralaštvo, koje mi smatramo veoma značajnim za njihov dalji poziv”,  kaže za program Radio Kosovske Mitrovice Nada Vučić iz Sektora za omladinu pri Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Vučić ističe da je organizator spreman za takmičenje i dodaje da će se učenici takmičiti u četiri discipline: auto-, brodo-, raketno i avio-modelarstvo.

“Učenici petog i šestog razreda radiće praktični deo po zadatku, tj. papirno modeliranje. Sedmi razred će imati zadatak da uradi maketu dizalice, a osmi razred će takođe imati svoj zadatak”, kaže Vučićka I dodaje da su svi učenici pripremili svoje elaborate za sutrašnje nadmetanje.

 

 

Comments

Pročitaj još