Održan skup Unije žena SNS-a Kosova i Metohije

Skup  Unije žena Srpske napredne stranke  Kosova i Metohije održan je danas u Kosovskoj Mitrovici. Pored velikog broja  aktivistkinja SNS-a, skupu su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava na Kosovu i Metohiji i  predstavnici Srba u prištinskim instiutucijama. Prvom sastanku Unije žena SNS-a u Kosovskoj Mitroviic  prisustvovali su i ćlanovi predsedništva ove stranke – Jadranka Joksimović i Marko Đurić.

Jadranka Joksimović, inače  ministarka za evrointegracije u  još  aktuelnoj Vladi Srbije,  govorila je okupljenima pre svega o političkom angažmanu žena, rekavši da biti žena u politici znači jasno se odrediti u životu, jasno odrediti svoje političke stavove.  „To znači biti spremna da se uhvatite u koštac sa problemima i da žrtvujete  deo svog privatnog života i obaveza koje u svojim drugim ulogama imate“, istakla je Joksimović.  Ova sada Vlada,dodaje ona,  dokazala je postavljajući upravo žene na neke ključne pozicije u državnom upravljanju, koliko imamo sposobnih žena. Joksimović je naglasila da ekonomsko osnaživanje i insistiranje na zdravstvenoj prevenciji treba da budu ključna polja delovanja ove Unije.

Marko Đurić, koji je ujedno i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kaže da bez žena Srbija neće moći da se menja. „ Bez snage i jedinstva žena, naših majki, sestara,  naših najrođenijih, bez njihove  ljubavi, energije, njihove snage, Srbija ne može da se menja. Jer ne zaboravite vi ste većina u Srbiji. Ujedinjeni možemo sve, razjedinjeni ne možemo ništa“, porućio je Đurić.

Na početku skupa prisutrne je u ime domaćina pozdravila Jasmina Dedić, koordinator Unije žena Kosovske Mitrovice. Nakon nje, o važnosti ujedinjenog delovanja žena u svim sferama- porodici, ekonomiji i naravno politici,  govorile su koordinatorka Unije žena SNS-a Beograda Marija Obradović i osnivač Unije žena na Kosovu i Metohiji Vinka Radosavljević.

Skup je pozdravio i član izvršnog odbora SNS-a Goran Rakić.

U duhu predizborne kampanje, oni su zajedno pozvali okupljene  članove i simpatizere da 24. aprila izađu na izbore.

Comments

Pročitaj još