Stipendije za najbolje studente iz Kosovske Mitrovice

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica obezbedio je desetomesečne stipendije za najbolje studente iz Kosovske Mitrovice. Ukuprno jedanaestoror njih dobilo je danas ugovore o isplaćivanju stipendije  u iznosu od 8000 dinara mesečno. Najbolji studenti će stipendiju primati tokom cele 2016. godine izuzev jula i avgustra meseca. „Ponosni smo na vas. Opština čini sve napore da se položaj mladih u svakom pogledu poboljša. Pobedićemo sve vašim znanjem,  opstankom i ostankom, stvarajući uslove za vaše obrazovanje, stvaranje porodice, a vi ćete se  vašem gradu  odužiti kroz vašu struku“, rekao je uručujući ugovore najboljima, predsednik Privreemenog organa Aleksandar Spirić. On je dodao da  će se opština i u narednom periodu truditi da stimuliše  mlade ljude  spremne na rad i obrazovankje.

Konkursom je bilo predviđeno da stipendije budu odobrene isključivo studentima iz Kosovske Mitrovice sa prosekom iznad  8,5 pod uslovom da  ne primaju stipendiju ni iz jednog drugog izvora. Ove godine stipendija je odobrena za jnih jedanaestoro  – mahom studentkinja.

Teodora Ilić je student Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Treća je godina i ovu stipendiju dobija po drugi put. „ Veliki je to podsticaj za nas da dogodine budemo još bolji“, kaće Teodora.

Marija Jeftić iz Suvog Dola  ovu stipendiju dobija treći put. Student je šeste giodine Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Kaže da je veoma bitno da  se pravila konkursa  poštuju i da joj ovaj iznos znači mnogo. „ Svaka vrsta nagrade za naš trud i rad se isplati. Bodovali su prema konkursu i to puno znači. Koliko god da nas roditelji finansiraju, uvek nam je neophodno nešto više i stimuliše nas da još više napredujemo“,  kaže Marija.

Konkurs je bio javan i u narednim danima na sajtu Privremenog organa  biće istaknut spisak odobrenih stipendija i podaci  o potpisnicima ugovora.

Comments

Pročitaj još