Nove odežde za crkveni hor “Nušić”

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju obezbedio 70 novih odeždi za pojce crkvenog hora “Nušić” koji ove godine obeležava 25 godina postojanja.

” Imajući u vidu doprinos koji je hor dao svakoj manifestaciji i duhovnoj kulturi Kosovske Mitrovice uopšte,  Privremeni organ ove opštine,  zajedno sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Vladom Republike Srbije,  odlučio je da im se zahvali na ovaj način. Oni nas svojim pojanjem podsećaju na važnost jedinstva koje nam je potrebno da prebrodimo sve prepreke sa kojima se mi na Kosovu i Metohiji suočavamo”, istakao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić koji je danas uručio odežde dirigentu hora Petru Rakiću.

Rakić se u ime svih članova hora zahvalio na ovoj značajnoj pomoći i istakao da ako nestane naše duhovnosti, nestaćemo i mi.  ” Zahvaljujem u svoje lično ime i u ime hora gospodinu Marku Đuriću i Kancelariji za Kosovo i Metohiju.  Zahvaljujem i opštini Kosovska Mitrovica i gospodinu Spiriću ali i našem ocu Miliji Arsoviću koji nam je velika podrška i u materijalnom i u moralnom smislu. Sve to nam je neophodno da bi održali duhovni život jer ako izgubimo taj duh onda nas stvarno više neće biti”, rekao je Rakić.

Odežde  je za potrebe hora izradila kompanija Mona koja je horu već uputila  jednu donaciju.

 

IMG_1881

IMG_1886

IMG_1888

Comments

Pročitaj još