NVO “Žensko pravo” osuđuje nasilje nad radnicama prištinskog pozorišta

Nevladina organizacija “Žensko pravo” najoštrije je osudila incident koji se juče desio na magistralnom putu  Kosovska Mitrovica – Priština, u kome su napadnute tri radnice Narodnog pozorišta u Gračanici.

“Nasilje nad ženama je apsolutno neprihvatljivo, a ukoliko ono ima i etničku pozadinu onda je još NEPRIHVATLJIVIJE, a negativne posledice mogu biti dalekosežne. Zato apelujemo na nadležne institucije da ovaj slučaj temeljno istraže I odgovarajuće kazne počinioce, kako ovi incidenti nebi prešli u naviku i postali češći, intenzivniji i brutalniji. Takodje zahtevamo da se pojačaju mere bezbednosti na ovom i drugim putevima kojima se kreću Srbi i pripadnici drugih manjinskih naroda, kako se ovi incidenti ne bi ponavljali u budućnosti i kako bi se obezbedila osnovna ljudska prava i standardi, sloboda kretanja i život bez straha, a žene na Kosovu osećale slobodno i bezbedno”, navodi se u saopštenju NVO “Žensko pravo”.

 

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."