Radnice prištinskog pozorišta maltretirali na putu

 

Dva automobila na magistalnom putu Kosovska Mitrovica – Priština pratila su automobil u kom su bile tri radnice Narodnog pozorišta Priština.

Ivanka Simić, Olivera Šćepanović i Tamara Tomanović  putovale su na posao u Gračanicu, kada su kod Vučitrna primetile da ih prati jedno vozilo.  Vozilo je preticalo automobil radnica Narodnog pozorišta I nabijalo mu se u rep. “Kada je ovaj incident završen, nakon samo par kilometara, pojavilo se I drugo vozilo u kome su bila četiri lica”, kaže za naš program glumica Tamara Tomanović I dodaje da ih je vozilo pratilo, takođe se nabijalo u rep automobila, a osobe provocirale I ismejavale.

“Doživele smo šok, strah I nevericu. Ono što je najgore jeste da se mi sa proba vraćamo noću. Nismo imale kosovski broj telefona, pa smo bile odsečene od sveta, nismo imale kome da se obratimo”, kaže Tomanovićeva. Ona dodaje da su nakon ovog incidenta svi uplašeni za svoju bezbednost, jer strahuju da bi ovakva uznemiravanja mogla da se ponove.

“Nismo bezbedni  ni na putevima, ni u institucijama. Ne osećamo se sigurno i bezbedno. Danas smo bile  mi, a sutra može biti bilo ko na tom putu”, ističe glumica.

Na pitanje da li su se radnicima Pozorišta ranije dešavale slične situacije, Tomanovićeva je podsetila da je “pre par dana direktoru Narodnog pozorišta Priština Predragu Radonjiću bespravno oduzet automobil, a da je tehnička ekipa Pozorišta nedavno doživela maltretiranje od strane Kosovske policije I učesnika u saobraćaju”.

Nakon incidenta, Ivanka Simić, organizatorka programa, otišla je u Policijsku stanicu u Grčanici, gde su službenici odbili da uzmu izjavu, jer Simićeva, kao ni njene koleginice, nisu zapamtile broj registarskih tablica automobila. Ipak, nakon upozorenja direktora Pozorišta da će pozvati novinare, sližbenici su uzeli izjavu od Ivanke Simić, i podatke dve glumice.

Foto: RadioKIM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."