Studenti ponovo u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Studentski parlament Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u saradnji sa Studentskim centrom Priština – Kosovska Mitrovica, Crvenim krstom Kosovske Mitrovice i Zavodom za transfuziju, organizovao je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Ovo je prva akcija ovog tipa koju organizuju studenti svih fakulteta ujedninjeni pod okriljem Studentskog parlamenta Univerziteta u saradnji sa Studentskim centrom, kaže za naš program predsednik parlamenta Milan Savić I dodaje da se neće dugo čekati do sprovođenja sledeće akcije.

“Ovo je prva akcija ove godine, ali sigurno ne I poslednja. Znamo da Zavod za transfuziju ima problem sa zalihama, tako daim je svaka kap potrebna. Zato ćemo na svaka dva do tri meseca organizovati ovakve akcije”, ističe Savić.

Tijana Obradović, student Filozofskog fakulteta, učestvovala je u akcijama dobrovoljnog davanja krvi I ranije.

“Nekome, kako I glasi naziv akcije, tih dva minuta znači ceo život. Ovo jenajmanje što mogu da pružim društvu”, kaže Obradovićeva.

Današnja akcija bila je više nego uspešna, a to potvrđuje činjenica da je prikupljeno 32 jedinice, dok će četiri dobrovoljna davaoca u okviru ove akcije, krv dati sutra u Zavodu za transfuziju.

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još