• Početna>
  • Vesti>

SRBI NISU GLASALI ZA TAČIJA – PREMIJER VUČIĆ NA KOSOVU U MARTU

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da je u medijima i od strane pojedinih političkih grupacija plasirana neistina da su predstavnici Srba glasali za izbor Hašima Tačija za kosovskog predsednika. Najavio je da će premijer Aleksandar Vučić u narednih 20 dana posetiti Kosovo i Metohiju i da će obići srpske sredine severno i južno od Ibra

Marko Đurić je gostujući u Dnevniku RTS-a napomenuo da su Srbi bili uzdržani ili su poništili listiće prilikom glasanja u parlemaentu za kosovskog predsednika. Kako je rekao, u radu parlamenta su učestvovali jer su procenili da je to najbolje za njihove interese.
“Da li je trebalo na ulici da učestvuju u rušenju institucija sa onima koji otvoreno govore da ne treba da postoji srpska partija na Kosovu i Metohiji”, upitao je Đurić.
Napomenuo je da bi Srbi na KiM sami trebalo da odlučuju o svojoj sudbini jer niko drugi nije u njihovoj koži.
Direktor Kancelarije za Kim je istakao da lista Srpska nije podržala Tačija. Kako je naveo, oni koji to insinuiraju su puštali osuđene teroriste iz zatvora, dočekali Havijera Solanu uz crveni tepih i za vreme njihovog mandata je jednostrano porglašena nezavisnost Kosova i Metohije, a oni ništa nisu učinili da pomognu srpskom narodu.
Đurić ističe da je Srpska imala želju da na KiM bude manje nasilja, agresije. Prema njegovom mišenju, neizbor predstavnika institucija bi produbio krizu a situacija je i bez toga nestabilna.
Marko Đurić je najavio da će premijer Aleksandar Vučić u narednih 20 dana posetiti Kosovo i Metohiju i obići srpske sredine severno i južno od Ibra. Rekao je da će Vučić razgovarati sa predstavnicima Srba i uveriti se kako ljudi žive.
“A žive teško i složeno i bez podrške Srbije ne bi opstali”, rekao je Đurić.
Naglasio je da će svi građani na Kosovu Metohiji koji su upisani u birački spisak moći da glasaju na predstojećim izborima i da će biti oformljeni birački centri.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još