• Početna>
  • Vesti>

U Kosovskoj Mitrovici pokrenuta kampanja “Ekonomsko osnaživanje žena”

U cilju promocije ženskog preduzetništva, danas je u Kosovskoj Mitrovici pokrenuta kampanja “Ekonomsko osnaživanje žena”.

Kampanju, koju je pokrenula organizacija “Swisscontact” na severu Kosova sprovodi Udruženje žena “Sabor” iz  Kosovske Mitrovice.

Ivana Božić iz organizacije “Swisscontact”  kaže da je kampanja pokrenuta kako bi stimulisala žene da započnu svoj privatni biznis. Ona je istakla da je u planu I saradnja sa T-bankom, kako bi se ženama, budućim preduzetnicama omogućilo lakše poslovanje.

Violeta Mihajlovic iz Udruženja žena “Sabor”  ističe da su žene često u neravnopravnom položaju u odnosu na muškarce, koji su mnogo češće nosioci biznisa. Sa druge strane, kaže Mihajlović, mnoge žene su se usudile da realizuju svoje poslovne ideje, I one su pozitivan primer ekonomskog osnaživanja žena.

Učešće na panel diksuiji uzeli su i Sigrid Meijer, menadžerka projekta, Žarko Kovačević iz Regionalne razvojne agencije, Nataša Saveljić, menadžer  projekata EU u opštini Zvečan, Viktor Popović, službenik Švajcarske agencije za razvoj I saradnju na Kosovu.  Kampanja  “Ekonomsko osnaživanje žena” deo je projekta “Promovisanje zaposlenja u privatnom sektoru” koji realizuje  “Swiscontact” pomoću sredstava Švajcarske agencije za razvoj i saradnju na Kosovu.

Comments

Pročitaj još