A. Vulin: Ova Vlada Srbije nikada neće priznati nezavisno Kosovo

 Osnivačka skupština pokrajinskog odbora Pokreta socijalista  AP Kosovo i Metohija održana je danas u Zvečanu.  U radnom delu Skupštine, za predsednika Pokrajinskog odbora izabran je Aleksandar Jablanović iz Leposavića dok je mandat odobren za 29 odbornika . Skupštini je prisustvovalo 630 delegata.
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je, u svečanom delu  skupštine da je Zajednica srpskih opština najvažniji deo Briselskog sporazuma i da je njen zadatak da nas okupi, osnaži i da nas usmeri. „ Zajednica će biti važna i moćna onoliko okoliko je važnom i moćnom učine Srbi koji je budu činili.  Kakva će ona biti, neće odlučiti nikakav papir nikakav sporazum, neče popraviti život nabolje ako to ne učine ljudi unutar nje.“, rekao je Vulin. On je istakao da ova Vlada Srbije u kojoj je on ministar, nuikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohiju, a kako je rekao, bilo je bezbroj prilika i ponuda za to. „Nikada Vlada koju vodi Aleksandar Vučić i u kojoj sam ja ministar neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije i nikada neće prestati da pomaže Srbe na Kosovu i Metohiji. Nikada nećemo prestati da čuvamo život Srba na Kosovu i Metohiji.  I kada treba ići u školu i kada treba graditi bolnicu i kada treba završiti Univerzetet, zaposliti se …. Zato smo tražili Zajednicu srpskih opština. Nikada, dok je ove Vlade neće se misliti na temu  priznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije“, naglasio je Vulin.
Predsesdnik <Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista Aleksandar Jablanović rekao je, govoreći o predstojećim predsedničkim izborima koje raspisuje Priština, da ako hoće srpske glasove, Prištinu će to da košta.“Velike ustupke za naš narod će morati da naprave. Ne mogu da računaju na nas sve dok nam kradu crepove sa povratničkih kuća i dok nam legitimišu decu“, istakao je Jablanbović.  On je podsetio da je Vlada Srbije i dalje vrhovna komandna  instanca za Srbe na Kosovu i Metohiji, da za nas institucije u Prištini imaju karakter privremenog a da je Rezolucija 1244 vrhovni dokument. „Naša partija će doprineti tome da se glas Vlade Republike Srbije čuje što dalje i što dublje kroz celo političko društvo na Kosovu i Metohiji“, rekao je Jablanović i dodao a je zadatak članova i simpatizera Pokreta socijalista da omoguće da na predstojećim izborima  strateški partner Pokreta – SNS Aleksandra Vučiča odnesu ubedljivu pobedu. „ To je stranka koja zagovara politiku razgovora  sa Albancima a ne politiku sile“, istakao je Jablanović.
Na Skupštini su o radu stranke i njenog lidera govorili rektro Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj MItrovici Srećko Milačić i predsednik Srpske liste Slavko Simić.
DSCN1394
 

Comments