Dušan Kozarev danas u Banjama, sutra u Lapljem selu

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, dodeliće sutra  u sportskoj sali u Lapljem Selu, 26 motokultivatora sa prikolicom, frezom ili kosačicom poljoprivrednicima povratnicima iz Novog Brda, Kosovske Kamenice, Gnjilana, Orahovca i Prištine. Donacija je obezbeđena u okviru nastavka sprovođenja politike podsticanja procesa održivog povratka i realizacije sufinansiranja projekta IPA 2012 – Podrška unapređenju životnih uslova povratnika i zatvaranju kolektivnih centara, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom našoj redakciji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju podseća da je u prethodnoj fazi ovog projekta tokom protekle godine dodeljena pomoć povratnicima u opštinama Peć, Istok, Klina, Uroševac i Gora u vidu 50 poljoprivrednih mašina i opreme, a u decembru 2015. godine povratnicima i interno raseljenim licima iz Novog Brda, Kosovske Kamenice, Gnjilana, Orahovca i Prištine uručeno je 15 plastenika i 10 kazana za rakiju.

Kozarev  je danas u poseti selu Banje u opštini Srbica gde će korisnici socijalne pomoći Ljubinki Kovačević , uručiti veš-mašinu, donaciju Kancelarije za Kosovo I Metohiju I opštine Zubin Potok.

Comments

Pročitaj još