• Početna>
  • Vesti>

Studenti uspešno sprovode akciju “Kosmetu na poklon”

Humanitarna akcija “Kosmetu na poklon”, koju sprovode studenti svih Pravnih fakulteta državnih univerziteta u Srbiji, uspešno se privodi kraju. Prikupljeno je preko 600 novogodišnjih paketića za decu južno od Ibra i pomoć za porodilište u Kosovskoj Mitrovici.

Tokom dva dana, studenti su posetili Školu za osnovno i srednje obrazovanje Kosovski božur u Kosovkoj Mitrovici i Goraždevac, gde su podelili oko 200 novogodišnjih paketića.

Miloslav Milić, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kaže za program Radio Kosovke Mitrovice da su deca bila oduševljena posetom, ali da jake emocije nisu izostale ni na drugoj strani.

„Studeneti su oduševljeni gostoprimstvom i decom, koja su izezetno lepo vaspitana, kulturna. Na kraju su nam deca pevala tradicionalne srpske pesme, kada je došlo do opšteg plača među kolegama“, kaže Milić.

Za porodilište u Kosovskoj Mitrovici studenti su obezbedili i određeni broj spavaćica za porodilje i hirurških mantila. Milić se nada da će se u akciju uključiti i dijaspora, kako bi se kupilo desetak klima, koje bi porodiljama olakšale boravak na ovom odeljenju.

„Možemo reći da ovom akcijom stavljamo tačku na porodilište. Biće tu nekih sitnih dorada, ali to mogu sami da reše studenti iz Kosovske Mitrovice. Možemo da kažemo da su studenti opremili i obnovili mitrovačko porodlište“, rekao je Milić.

Govoreći o budućim akcijama Studentskog parlamenta, Milić je istakao da je toku priprema akcije „Trojka iz bloka“, koja će se ove godine „najverovatnije raditi za narodne kuhinje, tj. opremanje štale u opštini Novo Brdo“.

Comments

Pročitaj još