• Početna>
  • Vesti>

DANICI MRKIĆ PRVA NAGRADA U SOLO PEVANJU NA TAKMIČENJU „MITA TOPALOVIĆ“

Danica Mrkić iz Kosovske Mitrovice osvojila je prvu nagradu u kategoriji solo pevanja na šestom međunarodnom muzičkom takmičenju mladih talenata „Mita Topalović“ u Pančevu.
Danica je učenica drugog razreda muzičke škole „Josip Slavenski“ u Beogradu na Odseku gitare, a od ove godine uči i solo pevanje. Na prestižnom takmičenju u ovoj kategorji učestvovalo je 28 takmičara.
„U petom razredu osnovne škole počela sam da pevam u horu kod Petra Rakića, ali dolaskom u Beograd stagnirala sam sa pevanjem, ali sam ove godina rekla, zašto da ne i solo pevanje. Profesorka Maja Jović me je u tome podržala, prepoznala moj talenat i želju i onda smo vežbale, pripremale kompozicije i odlučile da se takmičim“ -kaže za program Radio Kosovske Mitrovice Danica Mrkić.
Danica je u pratnji Marine Lazić na klaviru izvela vokalizu Panovka XI, i jednu italijansku pesmu, delo starog majstora.
„Ova nagrada me je podstakla da vežbam i radim još više, i aprila me očekuje takmičenje u solo pevanju u Splitu, a što se gitare tiče, „Gitar art“ u februaru“.
Danica mladim ljudima poručuje da se rad i trud uvek isplate i da ukoliko verujete u ono što svirate i radite, uspeh je zagarantovan.
Dimitrije Mita Topalović bio je srpski kompozitor, učitelj i horovođa rođen u XIX veku.
U nastavku poslušajte razgovor sa Danicom Mrkić.

IMG_1012

Comments

Pročitaj još