• Početna>
  • Vesti>

IZ ZVEČANA KRENUO PRVI VOZ PO REDU VOŽNJE ZA 2016. GODINU

Prvi voz koji je obeležio prelazak na novi red vožnje za 2016. godinu, krenuo je danas iz stanice Zvečan u 10.28 časova.
Sve železničke uprave u Evropi prešle su tačno u ponoć na novi red vožnje.
To znači da će sve linije koje saobraćaju na relaciji Kosovska Mitrovica – Kraljevo i obratno, odsad polaziti od pet do deset minuta ranije. Generalni direktor “Infrastrukture železnice Srbije” a.d. mr Goran Maksić, poželeo je svojim kolegama na Kosovu i Metohiji srećnu, kako je rekao, novu železničku 2016. godinu. “Želim vam da novi vozovi, što duže saobraćaju ovim našim prugama, i da ih iz godine u godinu bude sve više”, istakao je Maksić koji je ovim povodom danas posetio železničku stanicu Zvečan. Maksić je istakao da će se poslodavstvo Železnica Srbije postarati da obezbedi sve uslove za to, pre svega tako što će obezbediti mašine i materijal za održavanje železničke infrastrukture u pokrajini.
Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev zahvalio je rukovodstvu Železnica Srbije što su umeli da prepoznaju važnost trenutka u kom će obići svoje kolege u pokrajini i dodao da su ovakvi dogadjaji potvrda da gradjani Srbije na KiM nemaju razloga da brinu za svoju budućnost, egzistenciju i status. “Ono što je važno jeste da će se i ovim novim redom vožnje, železnički saobraćaj od severne Kosovske Mitrovice ka centralnoj Srbiji nastaviti. Srbija je ovde da ostane”, naglasio je Kozarev.
Novi železnički red vožnje stupio je na snagu u ponoć, i prvi put je obeležen u čvoru Kosovo Polje. Maksić tim povodom juče obišao stanice Lešak, Leposavić, Ibarsku Slatinu i Zvečan, gde su mu šefovi stanica svečano predali raport.
Vozom – koji je danas u 10 sati i 28 minuta, krenuo ka Kraljevu i time i formalno označio prelazak na novi red vožnje, prvi su se provozali direktor Železnica Srbije, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predstavnici lokalnog rukovodstva zvečanske i mitrovačke opštine.
Novi red vožnje neće mnogo zbuniti gradjane a ukoliko niste sigurni kada voz kreće, podsećamo da je broj telefona železničke stanice u Zvečanu 028/665-079.

2015-12-13 10.27.28 2015-12-13 10.30.06 2015-12-13 10.28.13

Comments

Pročitaj još