Pobedila ekipa Crvenog Krsta Kosovske Mitrovice

Ekipe Crvenog krsta iz Kosovske Mitrovice, Zvečana I Leposavića predstavljaće Kosovo I Metohiju na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći narednog vikenda u Beogradu.

Pokrajinsko takmičenje  ekipa Crvenog Krsta održano je u subotu ispred Tehničke Škole u Kosovskoj Mitrovici. U kategoriji podmlatka prvo mesto je osvojila ekipa Crvenog krsta Zvečan, dok je drugo mesto pripalo ekipi Crvenog krsta Leposavić. U kategoriji omladine za najbolju je proglašena ekipa Crvenog krsta Kosovska Mitrovica. Ekipa Crvenog krsta Leposavić zauzela je drugo mesto. Ovim plasmanom, četiri ekipe su se izborile za prolaz na državno takmičenje u pružanju prve pomoći, koje će se održati 19. septembra u Beogradu. Takmičenje je proteklo u najboljem redu a ekipe su pokazale još jednom da im osim pružanja prve pomoći nije strano ni snalaženje u saobraćaju u cilju bezbednosti svih učesnika, šta je i bila tema ovogodišnjeg takmičenja. 

Učešće je uzelo 23 ekipe – 10 ekipa omladine I 13 ekipa podmlatka sa čitavog Kosova I Metohije. Domaćin takmičenja bio je Crveni krst Kosovska Mitrovica, a organizator Crveni krsta Kosova I Metohije.

 

foto TV Most

autor Aleksandra Milošević

Comments

Pročitaj još