Optužbe zbog neprijavljivanja imovine

Krivične prijave koje su stigle na adrese nekoliko odbornika sa liste Srpska zbog neprijavljene imovine Agenciji za borbu protiv korupcije,  glavna je tema jučerašnje 17. Redovne sednice SO Severna Mitrovica. Iako, ju je odbornik Vasa Jelić  inicirao tek u poslednjoj tački – razno, ova tema izazvala je najveću pažnju ali i solidarnost među odbornicima kako srpske tako albanske nacionalnosti.

Naime, nakon što su se njihova imena našla na listama političkih opcija i pošto su preuzeli dužnost, svi odbornici bili su dužni da u određenom roku Agenciji za borbu protiv korupcije dostave imovinsku kartu. Oni koji to, prema izveštaju Agencije nisu učinili, odgovaraće krivično pred zakonom. I sam grdonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, tereti se za ovo krivično delo.  On je novinarima nakon sednice, rekao da su dobili uveravanja da će predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije poslati objašnjenje i tražiti od sudova da taj postupak bude obustavljen ali da je on ipak pokrenut pred tužilaštvom i sudovima zbog čega “nema povratka”.

Neki od odbornika su čak dobili i presude koje ih kažnjavaju uslovno ali i novčano. Inače na današnjoj 17. redovnoj sednici  Skupštine opštine Severna Mitrovica odbornici nisu razmatrali šestomesečni finansijski i izveštaj o radu opštine, kako je objašnjeno, iz tehničkih razloga jer službenici nisu odbornicima dostavili kompletan materijal.

autor Ivana vanovac

Comments

Pročitaj još