Neispravna voda za piće u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu

Kosovska Mitrovica i Zvečan se i dalje ne snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda zbog postojanja sumnje da voda nije bakteriološki i hemijski ispravna.

Direktor JP “Vodovod – Ibar” Miodrag Ralić izjavio je  da su isključili snabdevanje vodom Kosovske Mitrovice i Zvečana zbog sumnje da je voda neispravna za upotrebu.

Ralić je kazao da će snabdevanje ove dve opštine na severu Kosova vodom biti normalizovano nakon što ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice ispitaju vodu i utvrde njenu ispravnost.Ljiljana Andjelković specijalista higijene za program Radio Kosovske Mitrovice  kaže da je preporuka da se voda ne koristi  za  piće dok  je u toku analiza.

Prilog: izjava Dr. Ljiljana Anđelković – Zavod za javno zdravlje

 

преузимање

autor Aleksandra Milošević

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."