• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Kurti nastavlja da otežava Srbima normalan život na Kosovu

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da kosovski premijer Aljbin Kurti nastavlja sa stvaranjem uslova da Srbi ne mogu normalno da žive na Kosovu, da su ti uslovi nepodnošljivi.

Vučević je za TV Pink rekao da je Kurti nervozan zbog predstojećih izbora koji su zakazani za 9. februar 2025. godine ali i zbog predstojećih izbora u SAD čiji će izborni rezultat svakako uticati na globalnu geopolitiku.

„Ono što je za nas zabrinjavajuće je da Kurti nastavlja sa stvaranjem uslova da Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu normalno da žive, da su ti uslovi nepodnošljivi“, rekao je Vučević.

Istakao je da je posle dugo vremena ponovo dozvoljen uvoz robe iz centralne Srbije na područje Kosova, ali da nije dobra stvar što se to u praksi vrlo otežano sprovodi.

„Samo je administrativni prelaz Merdare otvoren, pregledi traju predugo namerno, suštinski se otežava ulazak srpske robe na Kosovo“, rekao je Vučević i dodao da se na taj način u praksi poništava ono što je dogovoreno i potpisano u Berlinu.

Vučević je rekao da je malo smešno kada se Kurti pohvali sa reaktiviranjem CEFTE.

“To je kao kada bi učiteljica pohvalila đaka koji je pobegao sa časa“, rekao je Vučević.

Comments

Pročitaj još