• Početna>
  • Vesti>

Miškeljin: Odluka Prištine o ukidanju zabrane ulaska srpske robe samo za kameru

Foto: Kosovo online

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je da, iako je Priština dozvolila ulazak srpske robe na administrativnom prelazu Merdare, roba jako sporo prolazi i to samo preko Merdara, a da je pitanje kada će i da li će se doći do otvaranja ostalih prelaza, tako da i dalje treba biti oprezan kada je reč o tome.

Miškeljin je za Tanjug, komentarišući kilometarske kolone kamiona koji po nekoliko sati, pa i dana čekaju da preko Merdara uđu na Kosovo, rekao da je odluka Prištine bila samo za kameru.

Ukazao je da je ukidanje zabrane ulaske srpske robe usledilo nakon pretnji Nemačke vlastima u Prištini da neće učestvovati na samitu Berlinskog procesa u Berlinu i da je kosovski premijer Aljbin Kurti ,,popustio“ kako ne bi morao da se pravda svojim biračima i opoziciji pred izbore u februaru.

,,Onog momenta kada je odradio to što je trebao i kada je ubrao političke poene, on je praktično zaustavio taj proces, odnosno nije se nastavilo. Vidimo da ljudi satima čekaju i da je ta odluka bila samo za kameru“, kaže Miškeljin.

Comments

Pročitaj još