• Početna>
  • Vesti>

Izložba ikona “AGIOS” Petre Kosnić 7. oktobra u Domu kulture “Stari Kolašin”

Foto: Dom kulture "Stari Kolašin"

Izložba ikona “AGIOS” Petre Kosnić biće otvorena u Domu kulture “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku 7. oktobra u 19 časova.

“Likovna umetnost iz godine u godinu je postala najznačajnija karika u lancu kulturne ponude naše Ustanove. Zahvaljujući izuzetnoj saradnji kako sa likovnim umetnicima tako i sa institucijama kulture u Galeriji Doma kulture „Stari Kolašin“ tokom godine smenjuju se izložbene postavke izvanredne umetničke vrednosti” saopšteno je iz ovog doma kulture.

Petra Kosnić je završila “Accademia del Lusso Milano” u Italiji, a nakon toga Akademiju SPC za umetnost i konzervaciju. Paralelno je studirala Pravoslavni bogoslovski fakultet, Univerzitet u Beogradu gde je takođe završila osnovne i master studije. Trenutno je na doktorskim studijama Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na katedri za liturgiku.

Do sada je naslikala preko šezdeset radova koji se nalaze u crkvama i manastirima SPC kao i u domovima vernog naroda. Pored trajno izloženih ikona u mnogim Hramovima imala je i dvadeset devet samostalnih izložbi širom Balkana. Učestvovala je i na preko četrdeset grupnih izložbi. Trenutno živi i stvara u Beogradu.

Comments

Pročitaj još