• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista povodom prebijanja i pljačkanja u Starom Grackom: Najhitnije pronaći i kazniti nasilnike

Srpska lista najoštrije je osudila napad na Dejana Radića iz sela Staro Gracko, na području opštine Lipljan i zatražila da se počinioci najhitnije pronađu i kazne.

“Brutalno maltretiranje i prebijanje Dejana Radića iz stradalnog sela Staro Gracko koje su, prema njegovom svedočenju, izvršila lica koja su govorila albanski jezik, posledica je antisrpske politike režima u Prištini koji svojim svakodnevnim i svakovrsnim nasiljem prema našem narodu i politikom nekažnjavanja, ovakva dela i podstiče, dok de međunarodna zajednica pravi nema” stoji u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste su naveli da je Radić bio žrtva u sopstvenoj kući, gde su ga nasilnici vezali, tuli i na kraju opljačkali. Pomoć su mu ukazale komšije Srbi.

“Zbog zadobijenih povreda on je hospitalizovan i njegovo se stanje prati” dodaje se u saopštenju.

Srpska lista najoštrije osuđuje “ovaj gnusni čin” i zahteva da se odgovorni najhitnije pronađu i propisno sankcionišu.

“Meštani Starog Gracka se godinama nisu oporavili od mučkog ubistva žetelaca iz ovog sela, i ovaj gnusni čin je izazvao ogorčenje, strah i uznemirenost Srba. Zahtevamo da međunarodni predstavnici dođu u Staro Gracko i izbliza vide kako žive Srbi, kako izgleda kada se o njihovoj bezbednosti staraju kosovske institucije, i kako se antisrpska politika koju sprovodi Aljbin Kurti reflektuje na svakodnevni život našeg naroda” navodi se na kraju saopštenja.

O napadu na Radića, najpre je izvestila Kancelarija za KiM. Prema podacima koje je saopštila Kancelarija, Radić je napadnut u svojoj kući u Starom Grackom, protekle noći.

Comments

Pročitaj još