• Početna>
  • Vesti>

Vučević sa šefom misije OEBS-a: Zabrinutost zbog aktuelne situacije na Kosovu i jednostranih poteza Prištine

Foto: Vlada Republike Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom o položaju nacionalnih manjina u Srbiji i aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučević je istakao da je vlada posebno posvećena adekvatnom rešavanju svih izazova sa kojima se manjine mogu suočavati kroz dijalog, naglasivši visoku reprezenatativnost manjina u političkim i demokratskim procesima u Srbiji.

Predsednik Vlade je iskazao i zabrinutost zbog aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i jednostranih poteza Prištine koji ne doprinose smirivanju tenzija, već naprotiv svakodnevno otežavaju položaj srpske zajednice u južnoj srpskoj pokrajini.

On je sagovornika upoznao sa, kako se navodi, terorom Kurtijevog režima kojem su pripadnici srpskog naroda u kontinuitetu izloženi, naglasivši da će Srbija ostati posvećena očuvanju mira i stabilnosti u interesu čitavog regiona.

Premijer Vučević je ukazao na to da je saradnja sa Misijom OEBS-a, od samog njenog uspostavljanja u Srbiji, primer dobrog partnerskog odnosa i velika podrška u gotovo svim važnim reformskim procesima u zemlji.

Vučević je izrazio zahvalnost Misiji OEBS-a u Srbiji na konstruktivnoj saradnji i podršci u oblasti jačanja institucija i civilnog sektora, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, kao i podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou.

Comments

Pročitaj još