• Početna>
  • Vesti>

Eljšani: Da je Kosovska policija zaustavila Hajrizija, ponašao bi se isto, on je osoba sa ozbiljnom kriminalnom prošlošću

Foto: Radio Mitrovica sever

Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je danas da bi Kosovska policija isto postupila kao i srpska u slučaju Fatona Hajrizija, te da bi i oni imali gubitak kakav je imala srpska policije.

Kako prenosi Reporteri, Eljšani je za Juronjuz Albanija nagovestio da bi Kosovska policija reagovala isto kao i srpska, pri pokušaju hapšenja Hajrizija.

“Loša stvar je što je on ubijen u Srbiji. Ali, sa druge strane, čak i da je Kosovska policija zaustavila Hajrizija, imali bismo iste gubitke. Ili bismo morali da budemo veoma spremni da ga proverimo, jer je on osoba sa ozbiljnom kriminalnom prošlošću. Isto bi se ponašao i to ne bi bilo iznenađenje“, rekao je Eljšani.

Odbegli Hajrizi za kojim je Kosovska policija raspisala poternicu, ubio je jednog srpskog policajca a drugog ranio na području Loznice, 18. jula.

Već sutra, 19. jula, srpska policija je Hajtrizija locirala. Prema saopštenju MUP-a Srbije, prilikom pokušaja hapšenja, Hajrizi je pružao otpor, te ga je policija usmrtila.

Comments

Pročitaj još