• Početna>
  • Vesti>

PIK započinje istragu u vezi sa Subotićevim tvrdnjama o brutalnosti policije

Foto: PIK

Policijski inspektorat Kosova (PIK) oglasio se u vezi sa tvrdnjama Miloša Subotića iz Severne Mitrovice da je Kosovska policija tokom noćašnjeg privođenja, u postupanju sa njim upotrebila prekomernu silu.

U saopštenju PIK-a se navodi da će po službenoj dužnosti, ova služba otvoriti preliminarnu istragu i započeti proces prikupljanja informacija vezanih za ovaj slučaj.

Na ovaj korak, PIK se odlučio kako stoji u saopštenju, nakon današnjih medijskih izveštaja i reakcije grupe nevladinih organizacija u Severnoj Mitrovici.

U nastavku saopštenja, PIK prenosi informacije iz olicijskog izveštaja u kome se navodi da je Subotić uhapšen jutros oko 03h i sproveden u policijsku stanicu zbog sumnje da je oštetio privatnu imovinu u prisustvu policijskih službenika. Ubrzo je, kako stoji u tekstu, pušten.

PIK će preduzeti sve radnje u cilju provere navoda o zlostavljanju Subotića od strane policijskih službenika, kaže se na kraju saopštenja.

Kosovska policija privela je noćas, u šetališnoj zoni Ulice kralja Petra u Severnoj Mitrovici Miloša Subotića, pravnika iz Severne Mitrovice zbog navodnog vandalizma.  

Subotić je nakon nekoliko sati pušten ali, prema njegovom svedočenju, tokom par sati boravka u policijskoj stanici, pripadnici policije su ga tukli, pokušali nasilno da mu uguraju dreger u usta, nije mu uzeta izjava, a dokument koji je trebalo da potpiše, bio je isključivo na albanskom jeziku. Takođe, uskraćeno mu je pravo na advokata.

Kako je Subotić ispričao neposredno nakon puštanja iz Policijske stanice, otišao je do mitrovačke bolnice kako bi lekari utvrdili povrede. Sa tom potvrdom će, kaže već u ponedeljak otići u Policijski inspektorat Kosova.

Comments

Pročitaj još